GALLERI47

Lauge Voigt

Lauge Voigt

“ Med mine skulpturer vil jeg gerne stille spørgsmål ved den måde vi opfatter hinanden på.

Den måde vi møder andre mennesker på, er ofte baseret på vores egen baggrund og opvækst. Vi ser på dem gennem vores egne værdier og normer, men kan vi det? Jeg arbejder med at stille spørgsmål ved det vi ser, og det automatiske i, at vi med det samme projicerer vores egen tankegang og værdisæt over på det pågældende menneske. På godt og ondt. Tyv tror hver mand stjæler.

Specielt aberne fylder meget i værkerne, for som jeg plejer at sige ” De er rigtig gode til at sige noget om os mennesker, fordi de er så tæt på os selv – men helt uden filter”.

De forskellige materialer har selvfølgelig hvert sit særlige udtryk og fortælling. Og om det skal være bronze, gips eller mere moderne plastiktyper, så vælger jeg nøje hvilket materiale de forskellige værker skal fremstilles i på mit værksted på Langeland. Jeg har gennem årene tilegnet mig en stor viden om formarbejde og støbeteknikker, og har bistået mange kunstnere med teknisk hjælp.

Jeg har min baggrund i filmens verden. I over 17 år har jeg skabt makeup effekter til både danske og udenlandske produktioner bl.a. “Hævnen”, “1864”, “Harry Potter” & “WWZ” med Brad Pitt.”

 

Medlem af Dansk Billedhuggersamfund

Medlem af Gæsteatelier Hollufgård

Copyright © 2021 Galleri47. All Rights Reserved.

Galleri47

Få nyhedsbrevet om de bedste historier hver uge